Cellolyd utsettes til 2021

Så var det vår tur. Vi hadde gledet oss veldig til å lage festival i Lofoten og Vesterålen sammen med de fineste gjestene Tuva Syvertsen, Jakob Koranyi, Oda Mathilde Dyrnes, Ensemble Blå og Hege Monica Eskedal, men verden ville det annerledes og vi ser oss nødt til å utsette festivalen. Den gode nyheten er at vi nå jobber for å gjennomføre det planlagte programmet i 2021, med de samme fine gjestene. Vi håper å se dere alle 24.- 27. juni 2021. Alle som har kjøpt billetter vil automatisk få disse refundert via våre billettsystemer.

Read More

Cellolyd 2020

I august 2019 gjestet Cellolyd festivalen Rio International Cello Encounter i Brasil. Dette var en fantastisk opplevelse for oss både sosialt og musikalsk. Spillegleden og lekenheten vi opplevde inspirerte oss langt inn i sjelen, og naturligvis ønsker vi å dele dette med publikum her hjemme! 

Årets gjesteartister er Tuva Syvertsen på hardingfele og vokal, den svenske cellosolisten Jakob Koranyi, cellist og komponist Oda Dyrnes fra Sortland, Ensemble Blå og Vesterålens egen sopransolist Hege Monica Eskedal. 

Koranyi er en cellist i internasjonal stjerneklasse og han vil lede Cellolyd-ensemblet på årets klassiske konsert. Preget av Brasilturen vår vil denne konserten i år ha søramerikansk musikk som tema, blant annet med Villa-Lobos´ berømte Bachinanas Brasileiras.

Tuva Syvertsen er for tiden aktuell som en av deltakerne i «Hver gang vi møtes» på TV2 og hun var med oss til Rio i 2019. Med Tuvas særpregede stemme og felespill i sentrum kan vi love en unik konsertopplevelse bestående av norsk folkemusikk i både ny og gammel drakt.

Årets «Nye Lyder»-konsert er viet cellisten og komponisten Oda Dyrnes som har sin opprinnelse fra Sortland. Dyrnes er en improvisatorisk og eksperimentell utøver som stadig utvider klangmulighetene på celloen og hun vil skrive et nytt verk for anledningen.

I anledning årets Beethoven-jubileum vil festivalens barnekonsert sentrere seg rundt «Spøkelsestrioen» av nevnte komponist. Vi vil få en sniktitt på Ensemble Blå sin nye konsertforestilling som skal ut på turné utover høsten 2020.

Nytt av året er Cellobassorama som er en storslagen konsert som skal avslutte festivalen. Her vil barn og unge som spiller cello og kontrabass i Vesterålen bli invitert til å spille med Cellolyd-ensemblet. Scenen vil fylles av små og store dypstrykere og årets festival vil avsluttes . Vi gleder oss stort til dette! 

Og sist, men ikke minst; selvfølgelig blir det Cellopub både i Lofoten og Vesterålen!

Read More

November 2017: Kirketurné med bestillingsverk

Cellolyd har sammen med damekoret Kammerpikene bestilt et helt nytt verk av komponist Henrik Ødegaard. Verket er et kommentarverk til Gabriel Fauré's Requiem, og har fått navnet "Eit nynorsk rekviem". Verket har tekster av selveste Jon Fosse, og Ødegaards satser vil fremføres mellom satsene i Fauré sitt kjente verk. Konserten har fått navnet Requiem in Requiem og spilles i Sortland, Hadsel og Trondenes kirker 4. og 5. november. Med på laget har vi også to solister fra Vocal Art i Bodø, nemlig Karoline Åseng og Henrik Sand Dagfinrud.

(mer…)

Read More

Nytt navn og nytt medlem!

Siden vi i år spiller flere konserter andre steder enn i Lofoten, har vi endret navnet på foreninga til bare "Cellolyd". Festivalen Cellolyd i Lofoten, som gjør comeback i 2018, beholder fortsatt sitt gamle navn. Vi har også fått et nytt navn inn i foreninga, nemlig Synnøve Volden. Hun var med på festivalen i 2016, og vi er kjempeglade for at hun nå er en av våre faste cellister! Synnøve er bosatt på Melbu i Vesterålen, hvor hun blant annet driver konsertserien "Hadsel live" og jobber som frilans musiker.

Read More