Cellolyd 2020

I august 2019 gjestet Cellolyd festivalen Rio International Cello Encounter i Brasil. Dette var en fantastisk opplevelse for oss både sosialt og musikalsk. Spillegleden og lekenheten vi opplevde inspirerte oss langt inn i sjelen, og naturligvis ønsker vi å dele dette med publikum her hjemme! 

Årets gjesteartister er Tuva Syvertsen på hardingfele og vokal, den svenske cellosolisten Jakob Koranyi, cellist og komponist Oda Dyrnes fra Sortland, Ensemble Blå og Vesterålens egen sopransolist Hege Monica Eskedal. 

Koranyi er en cellist i internasjonal stjerneklasse og han vil lede Cellolyd-ensemblet på årets klassiske konsert. Preget av Brasilturen vår vil denne konserten i år ha søramerikansk musikk som tema, blant annet med Villa-Lobos´ berømte Bachinanas Brasileiras.

Tuva Syvertsen er for tiden aktuell som en av deltakerne i «Hver gang vi møtes» på TV2 og hun var med oss til Rio i 2019. Med Tuvas særpregede stemme og felespill i sentrum kan vi love en unik konsertopplevelse bestående av norsk folkemusikk i både ny og gammel drakt.

Årets «Nye Lyder»-konsert er viet cellisten og komponisten Oda Dyrnes som har sin opprinnelse fra Sortland. Dyrnes er en improvisatorisk og eksperimentell utøver som stadig utvider klangmulighetene på celloen og hun vil skrive et nytt verk for anledningen.

I anledning årets Beethoven-jubileum vil festivalens barnekonsert sentrere seg rundt «Spøkelsestrioen» av nevnte komponist. Vi vil få en sniktitt på Ensemble Blå sin nye konsertforestilling som skal ut på turné utover høsten 2020.

Nytt av året er Cellobassorama som er en storslagen konsert som skal avslutte festivalen. Her vil barn og unge som spiller cello og kontrabass i Vesterålen bli invitert til å spille med Cellolyd-ensemblet. Scenen vil fylles av små og store dypstrykere og årets festival vil avsluttes . Vi gleder oss stort til dette! 

Og sist, men ikke minst; selvfølgelig blir det Cellopub både i Lofoten og Vesterålen!