Cellolyd 2024

Vi er stolte over å kunne ønske Ingrid Olava velkommen tilbake til oss! Torsdag 29. august kan du oppleve hennes gripende låter akkompagnert av 6 celloer og en kontrabass på Kvitnes gård i Vesterålen. Det blir kun denne ene konserten, og det er begrensede plasser i fjøset på Kvitnes, så ikke vent med å kjøpe billetter!

Også barna i Vesterålen får oppleve Cellolyd i august. Vi har nemlig satt sammen et vakkert og variert program med både klassisk musikk, folkemusikk og en samba i barnekonserten “To og to”. Sigrid Randers-Pehrson leser fra boka med samme tittel, og barna får se originale illustrasjoner fra boka. Konsertene er påmeldingskonserter for barnehager, men ved ledig kapasitet legger vi ut billetter to uker før.

Konsertene har blitt til gjennom støtte fra Bodø 2024. Mer informasjon og billetter finner du lengre ned på siden.

Ingrid Olava med Cellolyd 2024
Ingrid Olava med Cellolyd

Ingrid Olava med Cellolyd

Torsdag 29. august kl 18.00

Cellolyd har den store gleden av å invitere publikum velkommen til en intim og eksklusiv konsert i samspill med Ingrid Olava på unike Kvitnes gård i Vesterålen. Dette skjer kun én kveld!

Ingrid Olava har sunget seg inn i våre hjerter og for lengst befestet sin posisjon blant landets mest substansielle og viktige artister.  En rekke av Ingrid Olava sine låter er blitt publikumsfavoritter, og nå er hun aktuell med albumet “Blomster & Post” som vant Spellemannsprisen i kategorien viser og visepop. Albumet handler om livet: Om angst for både apokalypse og for å møte eksen på gata. Det å bli mor, om døden, om å ville bli Jeanne d’Arc, men ende opp som fornøyelsespark. Om veien hjem, om man kan bli fremkalt igjen, og om lyset.

Cellolyd er et celloensemble som så dagens lys i 2012, da den første utgaven av festivalen «Cellolyd i Lofoten» gikk av stabelen. Cellolyd og Ingrid Olava spilte sammen for første gang i 2016, noe som blant annet resulterte i celloversjonen av “Her kommer vinteren” fra Reine kirke. Senere har de blant annet spilt storslått konsert i Operaen i Oslo og på talkshowet Lindmo sammen.


Publikum kan glede seg til et unikt lydbilde når seks celloer og en kontrabass akkompagnerer Ingrid Olavas vakre stemme og pianospill i fjøset på Kvitnes gård. Låtene er arrangert spesielt for anledningen av Kaja Fjellberg Pettersen og Einar Halle.

Dørene åpner kl 17.00.

Ønsker du å gjøre det til en helaftenen, kan du booke smaksmeny i restauranten fra kl 19.00 og overnatting her!

Medvirkende: Ingrid Olava (vokal, piano)
Cello: Kaja Fjellberg Pettersen, Einar Halle, Synnøve Volden, Liv Opdal, Tove Margrethe Erikstad og Lisa Isabel Holstad
Kontrabass: Guro Stigen Kvannli
Konserten er støttet av Bodø 2024, Kultursamarbeidet i Vesterålen, Samfunnsløftet, Kulturdirektoratet, NOPA og Scandic Sortland.

To og to - Cellolyd 2024
To og to av Cellolyd

To og to av Lars Elling

Fredag 30. august kl 10.00 (Kvitnes gård)
og kl 12.30 (Sortland bibliotek
)

Velkommen til en musikalsk fortelling for alle som leter etter en venn!

Sigrid Randers-Pehrson leser boken “To og to” av Lars Elling. Boka handler om pungnesebjørnen som er den eneste som bare er én. Klarer han å finne en partner til slutt? Cellolyd fremfører musikk av Bach, Rachmaninov, nordiske folketoner og en samba!

Vi viser også originale illustrasjoner fra boka. 

Varighet: Ca 30 minutter
Passer for barn fra 4-5 år og oppover

Dette er en påmeldingskonsert for barnehager/skoler.
Men på Kvitnes Gård har vi ledig kapasitet, så billetter liger ute for salg nå!

Konserten er støttet av Bodø 2024, Kultursamarbeidet i Vesterålen, Samfunnsløftet, Kulturdirektoratet og Scandic Sortland