Cellister i ventekarantene – Vi håper det blir konsert!

En musiker som skulle delta på festivalen Cellolyd denne uka, fikk beskjed søndag kveld om en nærkontakt med bekreftet covid-smitte. Musikerne hadde akkurat ankommet Catogården på Reine da beskjeden kom, og det ble umiddelbart igangsatt smitteverntiltak og kontaktet legevakten. På grunn av dette sitter flere av Cellolyds musikere nå i ventekarantene frem til prøvesvar foreligger på tirsdag ettermiddag. Vedkommende er symptomfri og har så langt fått negativt svar på to hurtigtester. Hun venter på et siste prøvesvar, som ble tatt på Reine legesenter mandag morgen. 

Musikeren som sitter i karantene kommer i alle tilfeller ikke til å delta på konsertene. Hun sier at hun er utrolig lei seg for at dette har skjedd. “Dette er min favorittfestival, både på grunn av mine fantastiske medmusikere og det lydhøre og varme publikummet vi møter her i Moskenes”.

Festivalen håper at musikerne kommer ut av ventekarantenen på tirsdag. De tilreisende artistene som ankommer Reine i løpet av kvelden, er allerede innlosjert ved et annet overnattingssted.


Løsningsorientert Lisa

For å løse utfordringen med en mindre musiker på laget, hopper blant annet festivalsjefen selv inn som vikar på konserten med Tuva, så hun får det travelt med øving på toppen av å lede festivalen. “Heldigvis kjenner jeg til noen av låtene til Tuva fra før, og vi har sånn sett “god tid” til å øve siden vi sitter i ventekarantene”, sier Lisa Holstad.
I tillegg har festivalen fått uventet hjelp fra Callum Hay Jennings, som stiller som vikar på Amalie Stalheims konsert på onsdag. “Når vi måtte ta til takke med en kontrabass, var det jo greit å få inn en musiker med erfaring som solobassist i Den Norske Opera”, ler en lettet Lisa.


Slik blir programmet i Reine kirke
Løsningen er at to konserter blir avholdt på samme dag, rett etter hverandre. Amalie spiller klokka 19, og med en times pause mellom konsertene, går Tuva på scenen kl 21. Ikke bare gir dette festivalcrewet god tid til å foreta en grundig smittevern-vask mellom konsertene, men det åpner også for muligheten til å få med seg begge konsertene på en dag.


Festivalen tar ingen sjanser – risikerer å måtte avlyse på kort varsel.
Festivalen tar ingen sjanser. Sikkerheten og smitteverntiltak er vårt største fokus nå. De som har kjøpt billetter til konserten med Tuva tirsdag kan bruke de samme billettene på onsdag eller får tilbud om refunderte billetter. 

Skulle det være slik at musikeren som er satt i karantene, får et positivt testresultat, vil det medføre at de andre musikerne fra ensemblet vil bli regnet som nærkontakter – og først da må hele festivalen avlyses. Det vil da også medføre at teamet på Catogården går inn i karantene. 

“Jeg håper inderlig at det ikke skjer. Jeg er så utrolig imponert over nivået og kjærligheten disse artistene viser til Cellolyd, og det er ikke tvil om at det ligger et stort arbeid bak en festival som dette. Timesvis med planlegging, øving og ikke minst det økonomisk aspektet. Det koster jo over en halv million å ha disse konsertene, og jeg vet billettinntektene er en viktig del av det hele.” sier Runhild Olsen, innehaveren av Catogården.

“Vi oppdaterer publikum fortløpende på Facebook, så snart vi vet mer, sier Lisa”. “Enn så lenge, holder vi håpet oppe for at vi skal kunne gi publikum to forrykende og trygge konserter i Reine kirke!”