Årets program er klart!

This year’s program is ready!

Det er med stor glede Cellolyd ønsker velkommen tilbake til cellofestival i Lofoten, 28.-30 juni 2018!

Tema for årets festival er folkemusikk, noe som på mange måter vil farge festivalen. På ”Den klassiske” er vi stolte over å ha fått med oss den tradisjonsrike, men også nyskapende felespilleren Gjermund Larsen. Han er kjent for sin vakre klang, sitt virtuose spill og ikke minst for sin evne til å kombinere både eldre og nyere folkemusikk med den klassiske musikkens former. På samme konsert vil Cellolydensemblet også fremføre verk av folkemusikkinspirerte komponister som Grieg og Bartok.

Årets pop-solist er Frida Ånnevik, som nettopp fikk Spellemannspris for sitt siste album “Flyge fra”. Frida befinner seg i et musikalsk landskap der visesang møter både folkemusikk, jazz og soul og hun står sterkt i den norske teksttradisjonen. I Reine kirke fremfører hun sine sanger i helt nye arrangementer for celloband av Kaja Fjellberg Pettersen.

Folkemusikk finnes over hele verden og Lofoten Celloduo (fra Spania!) er et godt eksempel på hvordan denne musikken kan kombineres på ulike måter. I sitt intime format kobler de skandinavisk og katalansk folkemusikk opp mot komplekse rytmer fra Balkan og vakre jødiske melodier. Verdensmusikk skal vi høre mer av både fra denne duoen og fra Cellolydensemblet i et helt nytt verk skrevet til årets festival.

For første gang har et band med noe så tradisjonelt som trommer og bass sneket seg inn cellolyd-plakaten, nemlig Eilertsen band. Frontfigur Andreas Eilertsen har endelig fått spilt inn musikk han har komponert til ulike sceniske produksjoner opp igjennom årene, og det er ikke vanskelig å høre at folkemusikken ligger nært hans hjerte når bandet slipper sitt debutalbum. Vi er glade for at plateslippet legges til Cellolyd, og med på festen får de med seg både Lofoten celloduo og Cellolydensemblet.

Nytt av året er også en spennende lydinstallasjon av komponist Tine Surel Lange som publikum kan besøke gjennom hele festivalen. Barna får som vanlig sin egen konsert, nemlig ”Du store mamelukk” med komponist, cellist og vokalist Runa Bergsmo, to drivende gode musikere fra Kultur i Troms og et lokalt barnekor satt sammen for anledningen. Og sist, men absolutt ikke minst; det blir selvfølgelig Cellopub på lørdagskvelden i år som alle tidligere år. Folkemusikken har overlevd gjennom generasjoner ved å bli overlevert i festlige lag, så vi vil ikke være noe dårligere! Det er bare å glede seg til en festival i folkemusikkens ånd!