Cellolyd 2021

Endelig kan vi presentere programmet for Cellolyd 2021! Årets festival blir langstrakt, både hva gjelder tid og geografi. Det blir litt mer avstand enn vi er vant til, både mellom publikum og mellom konsertene. I løpet av seks dager skal vi presentere fem ulike program.  Vi starter ytterst i Lofoten, i vår favoritt-kirke på Reine, og ender midt i Vesterålen, i Sortlands storstue, nemlig Kulturfabrikken. Med oss på laget har vi tre fantastiske solister og en hel gjeng med unge og litt eldre cellospirer fra Vesterålen og Harstad.

Om programmet
Tirsdag 22. juni får publikum i Lofoten æren av å overvære norgespremieren på programmet vi gjorde med Tuva Syvertsen under Rio International Cello encounter i 2019. Tuva skal synge både tradisjonell folkemusikk og mer rocka låter som hun har laget selv, akkompagnert av celloer så klart. Tuvas faste følgesvenn; hardingfela, er selvsagt også med i bagasjen!

Onsdag er det den klassiske musikken som står i fokus, når den fantastiske cellisten Amalie Stalheim skal lede Cellolyd-ensemblet i musikk av Vivaldi, de Falla og Piazzolla. I tillegg vil hun vil fremføre soloverker av J.S. Bach og Saariaho. Amalie er en av de mest ettertraktede solistene i Norden akkurat nå, så dette er en sjanse du ikke vil gå glipp av!
 
Torsdag pakker vi celloene og fela og reiser til Sortland der vi presenterer de to konsertene med Tuva og Amalie på Kulturfabrikken. Tuva er først ute med konsert i Møysalen torsdag (vi mener konsertsalen, ikke fjellet!), og fredag blir det klassisk i samme sal. 

Konsertene lørdag og søndag blir eksklusive for Sortland. Lørdag portretteres musiker og komponist Oda Dyrnes i “Nye lyder”. Oda er opprinnelig fra Sortland, i dag bosatt i København hvor hun jobber som komponist og frilans musiker i mange ulike sjangre. Konserten består av et sett med solo cello, før det blir urfremføring av et nytt verk for fire celli og elektronikk som Oda har skrevet på bestilling fra oss. 

Etterpå dekker vi på til så mange som myndighetene tillater og inviterer til cellonach med quiz, cellocovers og brasilianske rytmer.

Søndag avsluttes festivalen med stort cello- og bassorkester i Møysalen. Elever fra Sortland og Hadsel kulturskole, musikklinja ved Sortland videregående skole m.fl. møter Cellolyd-ensemblet i CelloBassOrama. Vi lover et variert program med både klassisk, filmmusikk og popcovers, med utøvere fra syv år og oppover!