Den klassiske med Amalie Stalheim

Onsdag 23. juni kl 19.00 Reine kirke
Kjøp billett til Reine her
Fredag 25. juni kl 19.00 Kulturfabrikken Sortland

Kjøp billett til Sortland her

Billettpris inkl. avgift: 325/225/100 (ordinær/student/barn under 16)


I år har vi gleden av å presentere en ny stjerne på cellohimmelen. Amalie har til tross for sin unge alder rukket å gjøre seg bemerket i hele Norden med sitt intensive spill. Vi er svært glade for å ha henne som leder av cello-bandet og presentere henne som solist.
På programmet står musikk av blant annet Vivaldi, De Falla og Piazolla.

Foto: Nikolaj Lund

Amalie Stalheim (f 1993 i Bergen) er en av de mest lovende unge musikerne i Norden i dag. Hun er vinneren av Kungliga Musikaliska akademins store musikkonkurranse, Solistpriset 2018. Juryens uttalelse: "Hennes tekniske brillianse går hånd i hånd med respons og personlig uttrykk, og vi håper hun vil forherlige verdens konsertsaler i mange år fremover og inspirere nye generasjoner av unge musikere".

Amalie har spilt som solist med flere av de nordiske orkestrene.
Hun har jobbet med dirigenter som Edward Gardner, Patrik Ringborg, Okko Kamu, Anna Maria Helsing, Nuno Coelho og Stanislav Kochanovsky.

Amalie er en aktiv kammermusiker og har samarbeidet med musikere som Janine Jansen, Yo-Yo Ma, Leif Ove Andsnes, Kathryn Stott, Christian Ihle Hadland, Polina Leschenko, Benjamin Schmid, Lars Anders Tomter. Hun blir jevnlig invitert til internasjonale festivaler som Festspillene in Bergen, Rosendal Kammermusikkfestival, International Chamber Music Festival Utrecht, Stavanger Kammermusikkfestival, Hindsgavl Festival.

Tidligere har Amalie vunnet første pris i Solistpriset i Sverige, Ljunggrenska Konkurransen og YAMAHA Music Foundation Europe Competition. På Verbier Festival i 2016 ble Amalie tildelt den prestisjetunge "Firmenich Prize".

Amalie spiller på en cello bygget av F. Ruggieri i 1687, generøst utlånt av Anders Sveaas Almennyttige Fond.

Medvirkende: Amalie Stalheim, Liv Opdal, Synnøve Volden, Kaja Fjellberg Pettersen, Einar Halle, Lisa Isabel Holstad