Cellolyd 2015

Innhold

Fra forsiden 2015

Sommerens festival nærmer seg, og vi er stolte av å kunne presentere årets gjesteartister!

Martin Menking

Martin Menking fra Berliner Philharmoniker kommer for å lede vårt celloensemble gjennom to konserter med perler fra norsk, fransk og russisk repertoar. Vi gleder oss til å jobbe med Martin som stiller med kompetanse fra verdens kanskje aller beste orkester, og ikke minst det fantastiske celloensemblet til de tolv cellistene i Berliner Philharmoniker. Her ligger alt til rette for virkelig finstemt cellolyd!

Tanja Orning

Tanja Orning har lenge vært en pioner i Norge når det gjelder eksperimentell musikk for cello. Som en av landets fremste utøvere har hun vært med på å bestille og urfremføre mer enn 80 solo- og kammermusikkverk, og vi er veldig glade for at det er nettopp hun som komponerer et av festivalens to aller første bestillingsverk!

Christian Wallumrød

Christian Wallumrød har gjennom mange år markert seg som en av Norges mest spennende komponister og musikere. I hans musikk veves jazz, folkemusikk, samtidsmusikk og barokkmusikk sammen i et helt personlig tonespråk. Han har høstet strålende kritikker for sine komposisjoner i inn og utland og fikk i 2014 Spellemannsprisen i klassen Samtidsmusikk med Christian Wallumrød Ensemble.

Verdenspremiere

Et annet høydepunkt er årets Nye Lyder-konsert, hvor det blir verdenspremiere på intet mindre enn to nye norske verk for cellooktett, på bestilling av festivalen! Cellisten Tanja Orning og pianisten Christian Wallumrød skriver hvert sitt verk til festivalensemblet, og vil i tillegg opptre hver for seg og i duoformat.

Tjuvstart 2. august

Årets aller første høydepunkt kommer når vi 2.august tjuvstarter årets festival med Siri Nilsen og celloband! Hun kommer rett fra turné med bandet sitt, men som vanlig bytter vi ut de tradisjonelle bandinstrumentene med bare celloer for anledningen. Siri vant Grappas debutantpris i 2008 og ga i 2014 ut sitt tredje album, som hun fikk Spellemannspris for. Hun hylles av kritikerne, musikere og tekstforfattere og vi gleder oss til å fremføre noen av hennes nydelige låter med celloband!