Utøvere 2014

Tonje Unstad
Tonje Unstad
Maja Bugge, foto: Kristin Aafløy Opdan
Maja Bugge
Hans Petter Tangen
Hans Petter Tangen
Lisa Isabel Holstad
Lisa Isabel Holstad
Liv Opdal
Liv Opdal
Einar Halle
Einar Halle
Tove Margrethe Erikstad
Tove Margrethe Erikstad
Oda Holstad Dyrnes
Oda Holstad Dyrnes
Kaja Fjellberg Pettersen
Kaja Fjellberg Pettersen

Tonje Unstad

Tonje Unstad
Foto:  Brynjar Stabell Erdahl

Tonje Unstad er artist og låtskriver fra Liland i Evenes, nå bosatt i Tromsø.

Unstad har etter debutalbumet i april 2006 etablert seg som en anerkjent og etterspurt visekunstner med et tett konsertprogram de siste årene. Hun har mottatt en rekke priser for sitt arbeid, og blitt brukt som musiker og tekstforfatter i forskjellige sammenhenger som TV og Film. Etter barneplata i 2011 har hun også gjort varierte og kritikerroste konserter for barn. Tonje Unstad har gjort plateinnspillinger og turnéer med anerkjente artister som Jan Eggum, samt en rekke turnéer i barne og ungdomsskoler gjennom Rikskonsertene. På årets Cellolyd får du høre låtene hennes i helt ny drakt; nemlig med med celloband!

Maja Bugge

Maja Bugge, foto: Kristin Aafløy Opdan
Foto: Kristin Aafløy Opdan

Maja Bugge kommer fra Sortland i Vesterålen og er nå bosatt i England. Hun er cellist, komponist og cellolærer utdannet fra Barratt-Dues musikkinstitutt og Dartington College of Arts i England.
Siden 1998 har hun jobbet som frilanser og samarbeidet med bl.a. Nationaltheateret, Rikskonsertene, Musikk i Nordland, Beaivvas Sami Theatre og Nordland teater. I 2012 lanserte hun sin første solo CD Shelter. I 2010 vant hun Gullsekken for beste DKS-produksjon med lydvandringen «Usynlig», en musikkteaterforestilling som vokste ut av et mangeårig samarbeid med scenekunstneren Katrine Strøm. Som pedagog er Maja opptatt av å lytte til barnas egne stemmer og utfordre dem på å bruke kreativiteten sin også når de lærer ett klassisk instrument.

Hans Petter Tangen

Hans Petter Tangen
Hans Petter Tangen

Hans Petter Tangen (f.1977) har spilt piano fra han var omtrent 6 år. Fra 1994-2002 studerte han under prof. Jiri Hlinka, de siste 6 årene ved Barratt Due’s musikkinstitutt.
Tangen har siden høsten 2003 vært ansatt som akkompagnatør ved universitetet i Stavanger (institutt for musikk og dans)

Lisa Isabel Holstad

Lisa Isabel Holstad
Foto: Sigurd Haug

Lisa Isabel Holstad er fra Sørvågen i Lofoten, og er initiativtakeren til og kunstnerisk leder av Cellolyd i Lofoten. Hun er utdannet cellist fra Norges Musikkhøgskole med Geir Tore Larsen og Aage Kvalbein som lærere, og ved Universitetet i Stavanger hvor hun studerte med Liv Opdal og Jan Bjøranger. Lisa jobber for tiden som distriktsmusiker på Sortland, hvor hun blant annet er cellist i klavertrioen Ensemble Blå. Hun er også en aktiv frilans cellist, og vikarierer blant annet i Bodø Sinfonietta og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.

Liv Opdal

Liv Opdal
Foto: Joanna Johansson

Liv Opdal er solocellist i Stavanger Symfoniorkester og førsteamanuensis i cello ved Universitetet i Stavanger, Institutt for Musikk og Dans. Liv Opdal er en aktiv kammermusiker og var festivalmusiker ved Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival i 99, 04, 05 og 11. Hun er også initiativtager til og medlem av Stavanger Samtidsensemble.

I 1998 ble hun sammen med Oslofilharmonien og Aage Kvalbein tildelt Spellemannprisen i klassen for samtidsmusikk for innspillingen av Lasse Thoresens Illuminations, en konsert for to celli og orkester, som også ble fremført under den store samtidsmusikkfestivalen Présences i Paris i 05.

Liv Opdal har hatt mange solistoppdrag både innenlands og utenlands, og flere av konsertene er overført på radio. Hun har inngått et nært samarbeid med pianisten Erling Ragnar Eriksen. Deres prosjekter omfatter samtlige sonater av Beethoven og Brahms.

Ved siden av å undervise i cello ved UiS gir Liv Opdal jevnlig seminarer ved andre institusjoner og sommerkurs. Hun har gjesteundervist ved Universitetet i Turku, Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, NTNU i Trondheim, Voksenåsen sommerakademi, De Unges Kammermusikkfestival i Stavanger og Ungdomssymfonikerne.

Einar Halle

Einar Halle
Foto: Sigurd Haug

Einar Halle vokste opp på Rykkinn og tok eksamen fra Norges Musikkhøgskole i 2008. Etter et års studier i Berlin har han tatt mastergrad ved Universitetet i Stavanger og ble uteksaminert i 2012 med toppkarakter. Einar er en aktiv frilanser som kammermusiker og orkestermusiker i de fleste norske orkestrene, der i blant Stavanger Symfoniorkester og Den norske Opera.

Tove Margrethe Erikstad

Tove Margrethe Erikstad
Foto: Sigurd Haug

Tove Margrethe Erikstad er frilanscellist bosatt i Oslo. Hun fullførte sin mastergrad ved Norges Musikkhøgskole i 2009 med prof. Truls Mørk. I dag vikarer hun blant annet i flere av landets symfoniorkestre, er medlem i Telemark kammerorkester, deltar i ulike samtidsmusikkensembler, kammermusikkprosjekter og jobber med ulike artister. Sesongen 2012/2013 hadde hun et lengre vikariat i Bergen Filharmoniske orkester.
Som utøver viser hun fremfor alt allsidighet. Hennes interesser spenner fra barokkmusikk til samtidsmusikk.

Oda Holstad Dyrnes

Oda Holstad Dyrnes
Foto: Sigurd Haug

Oda Holstad Dyrnes kommer fra Sortland i Vesterålen, og begynte å spille cello i Sortland Kulturskole da hun var 7 år gammel. Hun ble i 2007 tatt opp i det nasjonale talentutviklingsprogrammet ”Unge Musikere” ved Konservatoriet i Tromsø, der hun mottok undervisning fram til våren 2009. Deretter fikk hun plass på Norges Musikkhøgskole i Oslo, hvor hun var elev av professor Aage Kvalbein og Audun Sandvik (Kringkastingsorkesteret). For tiden studerer hun til master ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus i Danmark.
Oda har flere ganger vært solist med Lofoten og Vesterålen Orkesterforening, og har blant annet spilt i Norsk Ungdomssymfoniorkester og Ungdomssymfonikerne. Hun har undervist ved Sortland Kulturskole og Oslo Musikk-og Kulturskole.

Kaja Fjellberg Pettersen

Kaja Fjellberg Pettersen
Foto: Sigurd Haug

Kaja Fjellberg Pettersen (født 29.07.1984) tar for tiden en utøvende mastergrad ved musikkonservatoriet i Trondheim. Hun tok sin bachelor utdannelse ved Norges Musikkhøgskole i Oslo i årene 2003-2008. Kaja er en allsidig cellist, og virker innenfor mange ulike sjangre. I tillegg til et klassisk virke har hun i en årrekke samarbeidet med etablerte artister i den norske popverdenen, hvor hun ofte er med som bandmedlem i tillegg til å arrangere strykearrangementer til ulike settinger. For tiden samarbeider hun med en rekke utøvere innenfor både klassisk og jazz i Trondheim, i tillegg til å spille med Trondheimsolistene og med sin egne nyetablerte strykekvartett Oslo Strings. Kaja ønsker å forbli en nysgjerrig musiker, som hele tiden søker nye måter å utvikle sin teknikk og musikalitet på.