Cellolyd 2014

[:no][sb_child_list]

Fra velkomstsiden 2014

Endelig er programmet for Cellolyd 2014 klart. 8.-10.august skjer det i Moskenes, og billettsalget er i gang!

Festivalen satser i år på barn og unge, og vi er stolte over at hele 6 unge cellister fra Lofoten, Vesterålen og Vefsn skal være med på å lage Cellolyd 8.-10 august. Cellist og komponist Maja Bugge vil lede kurset «Lyder fra celloen», hvor deltakerne skal jobbe med et nytt verk skrevet spesielt for anledningen. Dette verket kan du høre på festivalens avslutningskonsert «Nye Lyder» på Lofoten Tørrfiskmuseum.

Tonje Unstad er en folkekjær artist som har gjort mange kritikerroste konserter for barn og unge etter utgivelsen «Mygga og flua» (Spellemannsprisen for beste barneplate i 2011). Det er første gang Cellolyd presenterer en konsert spesielt for barn, og vi gleder oss til å vise fram celloen til et yngre publikum i sjarmerende Sørvågen Kino. Kaja Fjellberg Pettersen står for nye celloband- arrangementer, og med Unstads underfundige tekster og gode formidlingsevne blir dette garantert en morsom og vakker opplevelse for både store og små.

I Reine Kirke lørdag blir det russiske mesterverker av Tsjaikovskij, Rachmaninov og Stravinskij. Her får du blant annet høre super-pianisten Hans Petter Tangen spille Rachmaninovs fantastiske sonate for piano og cello sammen med cellist Einar Halle.

For de feststemte blir det selvsagt også i år Cellopub på Maren Anna, og publikum kan sende inn sin ønskelåt innen 15.juli via vårt kontaktskjema. Alle sjangre er lov!

Søndag møtes alle cellistene, både de unge og de profesjonelle, i en spennende konsert på Lofoten Tørrfiskmuseum. Noe av den eldste musikken vi kjenner til, skrevet helt tilbake til 1200-tallet, fremføres sammen med det nyeste nye i blant annet Maja Bugges bestillingsverk. Hva har musikken for 800 år siden til felles med musikk som skrives i dag? Hvor mange ulike lyder finnes i en cello? Og hva har Tørrfisk med det hele å gjøre? På «Nye Lyder» får du kanskje svar!

cello-136cello-423[:]