Utøvere 2016

[:no]

Ingrid Olava

HIRESL-1239-2_Foto_Andreas UlvoI 2010 vant Ingrid Spellemannpris for albumet " The Guest" (2010) som etablerte henne som en av våre fremste kvinnelige artister. Ingrid Olava har alltid hatt en sterk tilstedeværelse på konsertscener som utøver. Med " The Guest" ble hun også anerkjent kunstnerisk og kommersielt som en låtskriver og albumartist av rang. Høsten 2013 slapp Ingrid Olava sitt tredje album " Summer House". Dette albumet er på mange måter et brudd – eller stilistisk skifte. Et mer rikholdig, variert og dynamisk album, som sannsynligvis fikk de som hadde forutinntatte meninger om hvordan Ingrid Olava låter til å åpne ørene. Albumet formidler sterke personlige historier og fortellinger. Ingrid Olava jobber nå med ny musikk, og mens vi venter er det vel ingenting som passer bedre enn å få oppleve musikken hun allerede har utgitt på en helt ny og unik måte, nemlig med celloband! Hun har også med seg noen helt nye låter når hun gjester Reine kirke under Cellolyd, så det er bare å glede seg!

Tone Kummervold

tone_kummervold «En varm og unik klang» – slik beskrives Tone Kummervolds stemme av hennes tidligere lærer og en av Norges mest kjente operasangere, Elizabeth Norberg-Schulz. Kummervold debuterte ved Nasjonaloperaen i 2009 og ble fra sesongen 2012/2013 fast medlem av solistensemblet. Her har hun fylt roller i operarepertoarets klassikere, som Lola i Cavalleria rusticana, Suzuki i Madama Butterfly, Olga i Eugene Onegin, Mary i Den flyvende hollender og Tredje dame i Tryllefløyten – men også utmerket seg i moderne verker, som Amando i Le grand macabre, Alun O. All i Knut Vaages nyskrevne opera Khairos og Pilegrimen Kaija Saariahos L'amour de loin. Sesongen 14/15 sang hun tittelrollen i Calixto Bieitos versjon av Carmen, Niklausse i Hoffmanns eventyr, Flora i La traviata og Sonetka i Lady Macbeth fra Mtsensk. Tidligere denne høsten imponerte hun kritikere med sin tolkning av Varvara i Katja Kabanova. I tillegg har hun gjort flere andre operaroller i inn- og utland, blant annet ved Opera Barga i Italia, Den Nye Opera i Bergen, Musikkteatret i Trondheim og ved Steinvikholmen Musikkteater. Kummervold har også gitt konsertopptredener med Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret og Filarmonica Romana i Italia.

Audun Sandvik

Bilde 5En musiker av i dag, og i toppklasse som solist, kammermusiker og orkestermusiker. I tillegg er han kreativ og har en spennende idéverden”, lød juryens begrunnelse da cellisten Audun Sandvik (-79) i 2013 ble hedret med “De Unges Lindemanpris”. Den etterfulgte en rekke høythengende priser og stipendier Audun er blitt tildelt de siste 20 årene, som en av våre fremste solister. Etter studier i hjembyen Bergen, i Oslo og i Indiana (USA) - og deltagelse ved tallrike kurs i ulike deler av verden - er Audun i dag en internasjonalt etterspurt cellist. I tospann med sin Giorgio Taininger-cello (Roma 1695) har han utfoldet seg på konsertpodier i Europa, USA, Asia og Afrika. Han er fast gjest ved en rekke kammermusikkfestivaler i inn- og utland, og er selv kunstnerisk leder for den klassiske festivalen ”Gloppen Musikkfest". Audun har vært engasjert som gruppeleder i flere av de norske orkestrene. Han er en profilert solocellist i Det Norske Kammerorkester, og deltar aktivt i videreutviklingen av dette nyskapende ensemblet. Auduns nære fremtid omfatter urfremføringer skrevet spesielt for ham, cd-utgivelser med pianist Sveinung Bjelland, og en rekke solistoppdrag - bl a med Kringkastingsorkestret hvor han er fast ansatt som solocellist. Der har han markert seg som solist ved en rekke konserter og tv-sendinger, og som mentor under NRKs tv-suksess ”Da Kork kom til bygda”. Han opptrer også med ledende artister både innen jazz, pop og rock. Audun brenner for den gode musikkformidling. Han har deltatt ved skolekonsert-turnéer og oppsøkende festivaler både hjemme, og i Kina, India og i Mosambik. Han tar gjerne muntlig kontakt med publikum, i en særegen blanding av skjemt og alvor. Han er lærer i cellospill ved Norges Musikkhøgskole, hvor han også organiserer konserter, foredrag og mesterklasser for studentene. Audun er både solist og lagspiller. Han trakterer fotballen nesten like virtuost som celloen. Dessuten ser han stadig sitt snitt til å løpe maraton - i imponerende hastighet. Heldigvis skynder han seg alltid tilbake til celloen igjen. (tekst: Nora Taksdal)

Øyvind Gimse

Artistic_Director_Øyvind_GimseØyvind Gimse har gjennom sine 13 år som Kunstnerisk Leder for Trondheimsolistene(TS) utviklet orkesteret til å bli et fullt profesjonelt ensemble med stor internasjonal aktivitet. Seks GRAMMY-nominasjoner og to Spellemannpriser kroner hans fire store innspillinger med Trondheimsolistene, og orkesterets turneer strekker seg fra Sør-Amerika til Japan. Som orkesterleder har Øyvind også dirigert flere av de profesjonelle norske symfoniorkestrene, samt orkestere i Spania, Litauen og Vietnam. Øyvind er en internasjonalt anerkjent pedagog som i tillegg til sin stilling ved Institutt for musikk ved NTNU har hatt gjesteundervisning/masterclass i Sverige, Danmark, Polen, Spania, Brasil og Sør-Afrika. Kammermusikk står hans hjerte nær, og han har gjestet de fleste store norske kammermusikkfestivalene, hvor han har spilt med musikere som Leif Ove Andsnes, Martin Frøst, Anthony Marwood og Bobby McFerrin. Øyvind var mannen bak “Trondheimsmodellen”, et unikt samarbeid mellom Trondheimsolistene og Trondheim symfoniorkester, han var sentral i utviklingen av Dokkhuset som en kammermusikk-arena for jazz og klassisk musikk i Trondheim, han var med i oppbyggingen av Trondheim Kammermusikkfestival og han var med å starte det nasjonale talentutviklings-programmet “Unge musikere”. For sin innsats i Trondheims kulturliv ble han hedret med Trondheim kommunes kulturpris for 2013. Øyvind spiller på en Francesco Goffriller (1735) utlånt fra Sparebankstiftelsen/Dextra Musica, et fantastisk instrument som tidligere tilhørte den legendariske cellisten Jacqueline du Pré.

Sveinung Bjelland

Sveinung Bjelland, pianist  sveinungbjelland@gmail.com
Sveinung Bjelland,
Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no

Sveinung Bjelland har i flere år stått i første rekke blant våre klassiske pianister. Han har solid musikalsk skolering fra Sentral-Europa, ikke minst gjennom Hans Leygraf ved Mozarteum i Salzburg og Hochschule der Künste i Berlin. Han avsluttet studiene i Berlin med toppkarakter og utmerkelse og plasserte seg solid på kartet da han i 1999 ble valgt ut til Rikskonsertenes ”Årets unge solist”.

Han har en rekke vellykkede innspillinger bak seg, både som solist og kammermusiker. Ikke minst hans innspilling av sonater av Scarlatti og Mendelssohn (Simax) er blitt mottatt med begeistring. Innspillingen ble nominert til Spellemannprisen 2006.

Bjelland har vært solist med alle landets store orkestre under profilerte gjestedirigenter, og han har rukket å gjeste en rekke konsertserier og festivaler i diverse europeiske land, hvor han har markert seg like sterkt i solistrollen som i kammermusikken. Han gjorde en meget vellykket debut i Wigmore Hall i London i 2008, og i juni 2013 var han tilbake samme sted med en recital med tenoren Daniel Behle, som han har samarbeidet tett med i mange år.

Bjelland var kunstnerisk ansvarlig for Glogerfestspillene (Kongsberg) 2002-2008. Han er professor ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og ved Universitetet i Agder i Kristiansand.

Liv Opdal

Liv Opdal. Foto: Jana Julian
Liv Opdal. Foto: Jana Julian

Liv Opdal er solocellist i Stavanger Symfoniorkester og førsteamanuensis i cello ved Universitetet i Stavanger, Institutt for Musikk og Dans. Hennes interesser spenner fra barokk- til samtidsmusikk. Hun er en aktiv kammermusiker og har flere år vært festivalmusiker ved Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival. Liv Opdal er sammen med Oslofilharmonien og Aage Kvalbein Spellemannprisvinner i klassen for samtidsmusikk for innspillingen av Lasse Thoresens Illuminations, en konsert for to celli og orkester, som også ble fremført under den store samtidsmusikkfestivalen Présences i Paris. Liv Opdal har hatt mange solistoppdrag både innenlands og utenlands, og flere av konsertene er overført på radio. Hun spiller også barokkcello og er medlem av Stavanger Barokk. Ved siden av å undervise i cello og kammermusikk ved UiS gir Liv Opdal jevnlig seminarer ved andre institusjoner og sommerkurs.

Lisa Isabel Holstad

cello-97
Foto: Jana Julian

Lisa Isabel Holstad er opprinnelig fra Sørvågen i Lofoten og er initiativtaker til og leder av Cellolyd i Lofoten. Etter utøvende studier ved Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Stavanger flyttet hun tilbake til Nord-Norge i 2012, og er nå fast ansatt som distriktsmusiker på Sortland i Vesterålen, hvor hun blant annet spiller i klavertrioen Ensemble Blå. Lisa er aktiv som frilans cellist og vikarierer blant annet i Bodø Sinfonietta og Nord-Norsk Symfoniorkester.

Synnøve Volden

1105_52677630599_91_n
Synnøve Volden

Synnøve Volden studerte ved Musikkonservatoriet i Trondheim med Øyvind Gimse og Ernst Simon Glaser som lærere. Deretter fulgte to år ved Griegakademiet i Bergen hos lærer Bjørg Værnes.

Sammen med sin strykekvartett, Nidaros Strykekvartett, fullførte hun en toårig diplomutdanning i kammermusikk ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Synnøve Volden har vært medlem av kammerorkesteret TrondheimSolistene siden 1996. Med Nidaros Strykekvartett har hun turnert i inn og utland, med støtte fra blant annet Norsk Kulturråd. De har også deltatt ved en rekke festivaler, deriblant Vinterfestspillene på Røros, Festspillene i Bergen, Trondheim Kammermusikkfestival og Olavsfestdagene. Nidaros Strykekvartett har i tillegg til sin virksomhet med klassisk musikk, hatt nære samarbeid med flere artister tilhørende andre genre. Som frilans musiker har Volden jobbet i bl.a. orkestre som Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmoniska Orkestern, Kungliga Hovkapellet (Stockholmsoperan), Västerås Sinfonietta, Dalasinfoniettan, Trondheim Symfoniorkester, TrondheimSolistene og Arctic Philharmonic.

Kaja Fjellberg Pettersen

cello-138
Foto: Jana Julian

Kaja Fjellberg Pettersen (født 29.07.1984) fullførste i desember 2014 sin utøvende mastergrad ved musikkonservatoriet i Trondheim. Hun tok sin bachelor utdannelse ved Norges Musikkhøgskole i Oslo i årene 2003-2008. Kaja er en allsidig cellist, og virker innenfor mange ulike sjangre. I tillegg til et klassisk virke har hun i en årrekke samarbeidet med etablerte artister i den norske popverdenen som utøver og som arrangør av strykearrangementer til ulike settinger. Hun har samarbeidet med artister som Marit Larsen, Siri Nilsen og Karpe Diem, både som bandmedlem og med sin egen strykekvartett Oslo Strings. Kaja ønsker å forbli en nysgjerrig musiker, som hele tiden søker nye måter å utvikle sin teknikk og musikalitet på.

Kristine Solberg

Kristine Solberg
Foto: Joanna Johansson

Kristine Solberg fullførte våren 2009 sin Mastergrad på Norges Musikkhøgskole med Prof. Truls Mørk. Hun har også studert ved Hochshule für Musik und Theater Hamburg med bla. Prof. Bernahrd Gmelin og Aage Kvalbein. Etter endt utdannelse har hun jobbet som distriktsmusiker på Voss og som cellolærer. Ved siden av å være glødende opptatt av kammermusikk vikarierer hun i flere av landets profesjonelle orkestre.

Tove Margrethe Erikstad

Tove Margrethe Erikstad. Foto: Jana Julian
Foto: Jana Julian

Tove Margrethe Erikstad er frilanscellist bosatt i Oslo. Hun fullførte sin mastergrad ved Norges Musikkhøgskole i 2009 med prof. Truls Mørk. I dag vikarer hun blant annet i flere av landets symfoniorkestre, er medlem i Telemark kammerorkester, deltar i ulike samtids-, kammer- og verdensmusikkensembler og jobber med ulike artister. De siste årene har hun også deltatt på flere teaterforestillinger og musikaler av ulik art. Sesongen 2012/2013 hadde hun et lengre vikariat i Bergen Filharmoniske orkester. Tove er for tiden også deltidsstudent på masterstudiet i musikkvitenskap ved UiO

Rune Larsen

Rune Larsen studerte klassisk akkordeon ved Det kongelige danske musikkonservatorium i København. Som utøver har han gjort turneer for Musikk i Nordland og Kultur i Troms, spilt på festivaler som Festspillene i Nord-Norge og Nordlysfestivalen, vært musiker på Hålogaland teater, solist med Aachen kammerorkester og spilt inn flere CD’er.  Av de mer utradisjonelle konsertene hans kan nevnes prosjektet «Death metal accordion» som ble utvalgt til ByLarm i 2010, og da han spilte trekkspill 24 timer i strekk på Bymisjonen i Tromsø i 2009! I dag underviser han i trekkspill ved Vestvågøy kulturskole, og er dirigent for Lofoten trekkspillorkester og Stamsund sangkor.

Kristine Tjøgersen

kristine tjøgersen
Kristine Tjøgersen

Kristine Tjøgersen har en mastergrad i klarinettspill fra Norges musikkhøgskole, hvor hun studerte med professor Hans Christian Bræin.  Hun har spesialisert seg på samtidsmusikk og nye spilleteknikker på klarinett, og et av hennes interessefelt er sjangeroverskridende uttrykk. Kristine jobber som frilans musiker og er medlem av ensemblene Asamisimasa, ensemble neoN, Polygon, Tøyen Fil og Klafferi and WeDoMagic. Som utøver har hun samarbeidet med internasjonale komponister som Helmut Lachenmann, Alvin Lucier, Carola Bauckholdt and Trond Reinholdtsen. I tillegg har hun bidratt på urfremføringer av verk av blant andre  Therese Birkelund, Jon Øivind Ness, Eivind Buene, Simon Steen-Andersen, Lars Skoglund, Ignas Krunglevicius, Phil Niblock, Martin Schüttler, Øyvind Torvund, Hafdis Bjarnadottir, Gudmundur Steinn-Gunnarsson, Marina Rosenfeldt og Sven Lyder Kahrs. Hun har også opptrådt på en rekke festivaler, deriblant Ultraschall, Berghain (Berlin), Ultimafestivalen (Oslo), Huddersfield Festival (England), Iliosfestival (Harstad), Palais de Tokyo (Paris), Darmstadt (DE), and Warszawa Autumn (Polen).

Mean Steel

Hans Urban & Ola bilde
Hans Urban & Ola

Mean Steel er et tøft band og fremfører tøff musikk av tøffe komponister. Mean Steel består av cellisten og multi-instrumentalisten Hans-Urban Andersson fra MiNensemblet i Narvik og saxofonisten Ola Asdahl Rokkones fra Tromsø. Sammen utforsker de kanskje flere umulige enn mulige klanger, som kan oppstå i samspillet mellom cello og saxofon. Dessuten blir det masse musikk for to barytonsaxofoner, det tøffeste som fins (i følge dem selv).

Mean Steel er en Musikk i Nordland-produksjon som har vært brukt som skolekonsert gjennom Den Kulturelle Skolesekken i Troms fylke og som offentlig konsert.

Komponist: Lars Skoglund

Lars Skoglund - foto av Ruben Fagereng
Komponist: Lars Skoglund

Lars Skoglund (f. 1974) har studert komposisjon ved Rotterdams Conservatorium i Nederland, og musikkvitenskap og filosofi ved NTNU i Trondheim. I 2015-17 tar han mastergrad i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole. I 2004 mottok han NOG Jonge Componisten Prijs i Amsterdam for orkesterverket Sentences, og har arbeidet med bl.a. Holland Symfonia, Doelen Ensemble, Radio Kamer Filharmonie og Peter Eötvös i Nederland, og bl.a. Affinis, Ensemble Ernst, Nordnorsk Symfoniorkester og Bodø Sinfonietta i Norge. Musikken hans er framført i Østerrike, Bulgaria, Russland, Island, Sverige, USA og Tyskland. I tillegg til å ha arbeidet frilans var Skoglund komponiststipendiat ved Tromsø Musikkonservatorium 2006-08, hvor han senere har undervist i komposisjon. Han har også arbeidet med musikk for teater- og danseforestillinger, og er medlem av kultbandet Løkbrød.

Egle Konciene

Egle Konciene
Egle Konciene

Egle er utdannet pantomime- og dramaregissør fra Universitetet i Klaipeda i Litauen. Hun flyttet til Norge i 2010 og er for tiden ansatt som dramalærer ved Sortland kulturskole. Hun har jobbet med mye med barn og unge og har blant annet gjort flere prosjekter for Den kulturelle skolesekken.

Eilertsen & Granados Teaterkompani

E&G
Eilertsen & Granados Teaterkompani

Det frie teaterkompaniet Eilertsen & Granados representerer fysisk teater med et sterkt musikalsk uttrykk. Kompaniet ble startet i 2006 av Cristina Granados og Andreas Eilertsen. Eilertsen var en av grunnleggerne av teatermiljøet i Stamsund og har sin utdannelse fra teaterinstituttet i St.Petersburg 1992/93. Granados har jobbet profesjonelt med teater siden 2002 og har utdannelse i Spansk litteratur og kunst-historie. E&G lar seg blant annet inspirere av forfattere som Julio Cortázar, samtidsjazz og kunstinstallasjoner.[:en]

Ingrid Olava

HIRESL-1239-2_Foto_Andreas Ulvo

In 2010 Ingrid Olava established herself as one of our leading artists by winning the norwegian grammy, Spellemannsprisen, with the album "The Guest". Already known for her strong presence on stage, Ingrid Olava now achieved recognition as a songwriter and album artist of the highets rank. In autumn 2013  Ingrid Olava released her third album "Summer House". A more rich, varied and dynamic album, which probably got those who had preconceived opinions about Olava songs to open their ears. The album conveys strong personal stories and tales. Ingrid Olava is now working on new music, and in Cellolyd she will preform new songs as well as well known hits in a completely new and unique setting, with cello band!

Tone Kummervold

tone_kummervold

"A warm and unique sound" - this is how Tone Kummervolds voice is described by her former teacher and famous opera singer, Elizabeth Norberg-Schulz. Kummervold made her debut at the Norwegian National Opera in 2009 and is from the season 2012/2013 a permanent member of the soloist ensemble. She has made several roles in the classical opera repertoire, such as Lola in Cavalleria rusticana, Suzuki in Madama Butterfly, Olga in Eugene Onegin, Mary in The Flying Dutchman and Third Lady in The Magic Flute - but also had success in modern works such as Amando in Le grand macabre, Alun O in All Knut Vaage's newly written opera Khairos, and Pilegrimen Kaija Saariaho's L'amour de loin. The season 14/15 she sang the title role in Calixto Bieito version of Carmen, Niklausse in The Tales of Hoffmann, Flora in La Traviata and Sonetka in Lady Macbeth of Mtsensk. Earlier this fall she impressed critics with her interpretation of Varvara in Katya Kabanova. In addition to this, she has made several other opera roles both at home and abroad, including Opera Barga in Italy, Den Nye Opera in Bergen, Music Theatre in Trondheim and Steinvikholmen Musical. Kummervold has given concert performances with the Bergen Philharmonic Orchestra, Radio Orchestra and Filarmonica Romana in Italy.

Øyvind Gimse

Artistic_Director_Øyvind_Gimse

Øyvind Gimse is Artistic Leader of the Trondheim Soloists and a distinguished cellist and orchestral leader. After studies with Walter Nothas, Frans Helmerson and William Pleeth, he held the position of solo cellist in the Trondheim Symphony Orchestra for seven years. He has toured as a soloist with the Trondheim Soloists in Norway, Britain, Italy and Spain. His performances with Anne-Sophie Mutter and the Trondheim Soloists throughout Europe and at the Carnegie Hall in 1999, as well as the recordings with her and the ensemble for DG, have received the highest critical acclaim. In addition his own work as Artistic Leader of the Trondheim Soloists has resulted in the group receiving no less than five GRAMMY® nominations for their last two recordings. In 2004 Gimse joined Sofia Gubaidulina as soloist in her work On the Edge of the Abyss at the Trondheim Chamber Music Festival and during the world première concert performances of Fachwerk with Geir Draugsvoll and the Amsterdam Sinfonietta, he was invited to performe the solo cello part. Since 1997 Gimse has held the position of Professor of Strings at the Institute for Music (NTNU) in Trondheim. He has also taught elsewhere in Scandinavia, Poland, Vietnam and South Africa. In recent years he has, under the guidance of Jorma Panula, developed his conducting skills as a natural extension of his leadership rôle in the Trondheim Soloists.

Audun Sandvik

Bilde 5

Audun Sandvik is the principal cellist with the Norwegian Radio Orchestra and the Norwegian Chamber Orchestra.  His career as soloist and chamber music performer includes among others soloist-appearances with The Norwegian Radio Orchestra, The Norwegian Chamber Orchestra, The Bergen Philharmonic Orchestra, Stuttgarter Chamber Orchestra and the  professional Naval Orchestra, Sweden. With his duopartner, pianist Sveinung Bjelland he has toured all over Norway with perfomances at the major Norwegian Music Festivals.  They are also regular guest artist at the Maputo International Music Festival, Mosambique.  For Concerts of Norway (Rikskonsertene) he has been touring in India and China. Then for many years being a member of Risør Festival strings , he has collaborated with global stars like Janine Jansen, Julian Rachlin, Leif Ove Andsnes, Torleif Thedeen og Heinrich Schiff.  Sandvik is  the motive force, orchestra leader and artistic advisor for the Gloppen Music Festival that takes place each year in Sandane, Norway.  He is a wellknown face in classical music programs on Norwegian TV both as solist and chamber-musician.  Sandvik is in close contact with the new generation of Norwegian composers, and he is currently in the process of commissioning, performing and recording  the new exciting cello repertoire.

Sandvik is a devoted pedagogue, and teaches at the Norwegian State Academy of music, where besides teaching one of his most important duties is to be Study Contact for the string students, and member of juries.

He has a Performer Diploma from the Indiana University, USA, where he studied with the legendary cellist and teacher Professor Janos Starker. In spring 2000 Sandvik won the prestigious soloist competition at the same university. He represented the Norwegian Academy of Music at the Kyoto International Music festival, Japan. In  2007 he completed his Artist Diploma at the Norwegian Academy of Music, where he studied with Professor Truls Mørk, Professor Aage Kvalbein and Professor Lars Anders Tomter.  He has received many awards and lately was given the prestigious price “De Unges Lindemans Legat”

Sandvik plays on a cello made in Rome 1695 by Giorgio Taninger.

Liv Opdal

cello-214
Foto: Jana Julian

Liv Opdal is the principal cellist of Stavanger Symphony Orchestra and teaches at the University of Stavanger. Her interests as a musician ranges from baroque to contemporary music. She is an active chamber musician and has several times been a festival musician at the Stavanger International Chamber Music Festival. Liv won a Norwegian Grammy in the category for contemporary music together with Aage Kvalbein and the Oslo Philharmonic Orchestra for their recording of Illuminations by Lasse Thoresen, a concert for two celli and orchestra, which they also performed at the great contemporary music festival Présences in Paris. Liv Opdal has had many engagements as a soloist in Norway and abroad. She also plays baroque cello and is a member of Stavanger Barokk. Besides teaching cello and chamber music at UiS she is regularly giving master classes at other institutions and courses.

Sveinung Bjelland

Sveinung Bjelland, pianist  sveinungbjelland@gmail.com

Sveinung Bjelland is one of Norway’s leading classical pianists. He studied with Hans Leygraf at the Salzburg Mozarteum and at the University of the Arts in Berlin. After his studies, which he completed with top marks and special distinction, he received a number of awards and was named “Young Musician of the Year” by the Norwegian Concert Institute in 1999. Since then Sveinung Bjelland has made a name for himself as an extraordinarily multifaceted pianist. His recording of Scarlatti and Mendelssohn sonatas received international acclaim and was nominated for the Norwegian Grammy Award (Spellemannsprisen) in 2006.

 He is much in demand, both as a concert soloist with the leading Norwegian orchestras and as a chamber musician throughout the world. In October 2008 he made his debut at London’s Wigmore Hall. He has collaborated closely with tenor Daniel Behle for many years. Their recordings have received enthusiastic reviews from international music critics. Sveinung Bjelland served as artistic director of the Gloger Festival in Norway from 2002 to 2008.

He is professor at the Norwegian Academy of Music in Oslo and at the University of Agder in Kristiansand.

Lisa Isabel Holstad

cello-97
Foto: Jana Julian

Lisa Isabel Holstad origins from Sørvågen in Lofoten and is the founder and director of Cellolyd i Lofoten. After studies at the Norwegian Academy of Music and the University of Stavanger she moved back to the north of Norway in 2012, and is currently in a position as a district musician in Sortland in Vesterålen. Lisa is an active freelance cellist, substituting in a.o. Bodø Sinfonietta and the Arctic Philharmonic.

Synnøve Volden

1105_52677630599_91_n

Synnøve Volden studied cello at Musikkonservatoriet i Trondheim with Øyvind Gimse and Ernst Simon Glaser as teachers. She also studied with Bjørg Værnes at the Grieg academy in Bergen.

Together with the string quartet Nidaros strykekvartett she completed a master degree in chamber music at the Royal College of Music in Stockholm. The quartet she has been touring both in Norway and abroad, and played in festivals such as Vinterfestspillene I Bergstaden, Bergen International festival, Trondheim Chamber music festival and Olavsfestdagene. As a freelance cellist she has been working in orchestras like Swedish Radio Symphony orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Royal Swedish opera, Västerås Sinfonietta, Dalasinfoniettan, Trondheim Symphony orchestra, TrondheimSolistene and Arctic Philharmonic.

Synnøve lives in Melbu in Vesterålen where she runs the concert series "Hadsel live" in addition to working as a freelance cellist and teacher.

Kaja Fjellberg Pettersen

cello-138
Foto: Jana Julian

Kaja Fjellberg Pettersen completed in december 2014 her masters degree at the University of Trondheim. She previously had a bachelor degree from The Norwegian Academy of Music from 2008. Kaja is a versatile cellist working in a lot of different genres. In addition to her classical work, she has for years collaborated with established artists in the Norwegian pop scene as a performer and arranger for strings in different settings. She has worked with artists such as Marit Larsen, Siri Nilsen and Karpe Diem both as a band member and with her own string quartet, Oslo Strings. Kaja wishes to remain a curious musician, constantly seeking new ways of improving her technique an musical sense.

Kristine Solberg

Kristine Solberg
Foto: Joanna Johansson

Kristine Solberg completed in spring 2009 her masters degree at The Norwegian Academy of music with professor Truls Mørk. She had previously studied with professor Aage Kvalbein, and also with professor Bernhard Gmelin at the Hochshule für Musik und Theater Hamburg. After her studies she has worked as a musician in Voss and as a cello teacher. In addition to being a passionate chamber musician she works as a substitute in several of the Norwegian orchestras.

Rune Larsen

Rune Larsen studied classical accordion at the Royal Danish Academy of Music in Copenhagen. As a performer he has made tours with Musikk i Nordland and Kultur i Troms, played at festivals such as the Artic arts festival and the Northern Lights Festival. He has also worked as a musician at Hålogaland Theatre, been a soloist with Aachen Chamber Orchestra and recorded several CDs. He also takes part in more untraditional concerts such as the project "Death metal accordion" which was selected to perform at ByLarm in 2010. In this project he played accordion 24 hours non-stop in the City Mission in Tromso! Today he teaches accordion at Vestvågøy music school, and is the conductor of Lofoten Accordion Orchestra and Stamsund choir.

Kristine Tjøgersen

kristine tjøgersen

Kristine Tjøgersen (b. 1982) has a Masters degree in Clarinet from the Norwegian Academy of Music where she studied with professor Hans Christian Bræin. In her studies she specialized in contemporary music and new playing techniques for the clarinet. One of her fields of interest is genrecrossing artistic expressions. She is a member of asamisimasa, ensemble neoN, Polygon, Tøyen Fil og Klafferi and WeDoMagic, and works as a freelance musician. Kristine Tjøgersen has collaborated with many Norwegian and international composers like Helmut Lachenmann, Alvin Lucier, Carola Bauckholdt and Trond Reinholdtsen. She has participated in premiering works by among others Therese Birkelund, Jon Øivind Ness, Eivind Buene, Simon Steen-Andersen, Lars Skoglund, Ignas Krunglevicius, Phil Niblock, Martin Schüttler, Øyvind Torvund, Hafdis Bjarnadottir, Gudmundur Steinn-Gunnarsson, Marina Rosenfeldt and Sven Lyder Kahrs. She has performed at Ultraschall, Berghain (Berlin), Ultima Festival (Norway), Huddersfield Festival (England), Ilios Festival (Norway), Palais de Tokyo (Paris), Darmstadt (DE), and Warszawa Autumn (Poland) among others. Kristine Tjøgersen also works as a composer and visual artist.

Egle Konciene

Egle Konciene
Egle Konciene

Egle Konciene is educated as a mime- and drama director from the University of Klaipeda in Lithuania. She moved to Norway in 2010 and is currently employed as a drama teacher at Sortland Kulturskole. She has a lot of experience working with children and has done several projects for Den Kulturelle Skolesekken.

Mean Steel

Hans Urban & Ola bilde

Mean steel is a cool band preforming cool music of cool composers. The duo consists of Ola Rokkones from Tromsø on saxophone and Hans-Urban Anderson from Narvik on cello and saxophone. Together they explore the different sounds that emerge in the in the interaction between the cello and the saxophone, and they have commissioned several works from north norwegian contemporary composers for this duo project. The concert also features pieces for two baritone saxophones; according to them self the absolutely coolest combination! Mean Steel is produced and supported by "Musikk i Nordland".

Composer: Lars Skoglund

Lars Skoglund - foto av Ruben Fagereng

Lars Skoglund (b. 1974) studied composition at the Rotterdam Conservatorium in the Netherlands, and musicology and philosophy at the University of Trondheim. In 2015-17 he makes a master's degree in composition at the Norwegian Academy of Music. In 2004 Skoglund received the NOG Jonge Componisten Prijs in Amsterdam for the orchestral work Sentences, and worked with Holland Symfonia, Doelen Ensemble, Radio Kamer Filharmonie and Peter Eötvös in the Netherlands, Affinis, Ensemble Ernst, Norwegian Arctic Philharmonic Orchestra and Bodø Sinfonietta among others. His music has been performed in Austria, Bulgaria, Russia, Iceland, Sweden, USA and Germany. From 2006-2008 Skoglund was a composer fellow at Tromsø Music Conservatory, where he later taught composition. He has also worked on music for theater and dance performances, and is a member of the cult band Løkbrød.

Eilertsen & Granados Teaterkompani

E&G

Eilertsen & Granados was founded in 2006 by Andreas Eilertsen (Norway) and Cristina Granados (Spain). Andreas graduated from drama school in St. Petersburg and is one of the founders of the theater community still existing in Stamsund, Lofoten, Norway. Cristina began her studies on stage in Stamsund under another theater company and has studied art and literature in Spain together with photography. She has worked professionally in theater since 2002.

The company bases its experience in the expressive physical theater and has extensively studied the connection between live music and theater. E & G owe much of their inspiration from writers like Julio Cortázar, contemporary jazz and art installations.​[:]