Program 2015

Årets program er klart!

2 aug Poplyd: Siri Nilsen med celloband
6 aug Cellolyd på Reine- Offisiell åpning
6 aug Den klassiske
7 aug Familieforestilling- Pantomime og cellolyd
7 aug Den klassiske II
8 aug Møt komponistene Tanja Orning og Christian Wallumrød
8 aug Nye Lyder
8 aug Cellopub

Program

Poplyd: Siri Nilsen med celloband

Loftet, Reine rorbuer
Bill: kr 250,-/175,-/50,- (+avgift)

Vi tjuvstarter årets festival ved å ta i bruk en helt ny konsertscene i Cellolyd-sammenheng! “Loftet” er vårt faste øvingslokale under festivalen, og nå inviterer vi for første gang publikum inn i dette stemningsfulle lokalet.  Siri Nilsen er en av landets fineste visesangere og låtskrivere, og hun hylles av kritikerne, musikere og tekstforfattere. I 2014 gav hun ut sitt tredje album, Skyggebokser, som hun fikk Spellemannspris for. Siri turnerer egentlig med sitt faste band denne sommeren, men på Cellolyd byttes selvsagt de tradisjonelle bandinstrumentene ut med bare celloer! Som vanlig vil vår cellist Kaja Fjellberg Pettersen arrangere Siris låter spesielt for anledningen.

Medvirkende: Siri Nilsen, Kaja Fjellberg Pettersen, Kristine Solberg, Liv Opdal, Tove Margrethe Erikstad, Einar Halle, og Lisa Isabel Holstad.

Cellolyd på Reine- Offisiell åpning

Reine sentrum
Gratis

Cellistene inntar Reine sentrum!

Den klassiske

UL Lysbøen Ramberg
Bill: 250,-/175,-/50,- (+avgift)

Til daglig spiller han i selveste Berlin-filharmonien og i verdens mest kjente og tradisjonsrike celloensemble, nemlig “De 12 cellistene fra Berlin Philharmoniker”. Vi er veldig stolte av at Martin Menking kommer til Lofoten for å lede denne konserten med vårt eget festivalensemble! Med oss på laget har vi også solobassist i Den norske opera og ballett; Christian Mortensen. Konserten spilles også i Borge kirke fredag kl 19:00.

Program:

Maurice Ravel (1875–1937): La tombeau de Couperin

Sergej Rachmanninov (1873–1943): Vocalise

Edouard Lalo (1823–1892): Intermezzo fra cellokonsert i d-moll

PAUSE

Edvard Grieg (1843–1907):

Elegiske melodier, opus 34 - Hjertesår / Våren

Melodier etter egne sanger, opus 53 - Norsk / Det første Møde

Fra lyriske stykker, opus 54 - Notturno

Nordiske Melodier, opus 63 - Kulokk / Stabbelåten

Medvirkende: Martin Menking, Tanja Orning, Liv Opdal, Kaja Fjellberg Pettersen, Kristine Solberg, Einar Halle, Tove Margrethe Erikstad, Lisa Isabel Holstad, Christian Mortensen.

Familieforestilling- Pantomime og cellolyd

Sørvågen kino
Bill: 130,- (+avgift)

I pantomime spilles idéer, karakterer, følelser, reaksjoner og tanker ut med bevegelser og mimikk. Bli med inn i forskjellige hemmelige rom og oppdag de rare, morsomme og skumle cellolydene og melodiene som finnes der! Passer for barn og voksne i alle aldre.

Medvirkende: Egle Konciene og Lisa Isabel Holstad

Den klassiske II

Borge kirke
Bill: 250,-/175,-/50,- (+avgift)

Vikingpris kr 175,- (ved framvisning av billett fra Lofotr vikingmuseum samme dag)

Se program torsdag 06.08 “Den klassiske”

Møt komponistene Tanja Orning og Christian Wallumrød

Loftet, Reine Rorbuer
Bill: Inkludert i “Nye lyder”

Hvilke musikalske ideer ligger til grunn for stykkene som snart skal fremføres for aller første gang? Hvilket forhold har komponistene til cello og hvordan oppleves det å arbeide med musikk med Lofotnaturen som  bakteppe? Møt Tanja Orning og Christian Wallumrød i samtale med festivalsjef Lisa Isabel Holstad. Varighet: Ca. 30 min. Gangavstand til Reine kirke.

Nye Lyder

Reine kirke
Bill: 250,-/175,-/50,- (+avgift)

I denne konserten presenterer vi intet mindre enn to verdenspremierer! Festivalen har vært så heldig å kunne bestille to nye norske verk for cello-oktett av komponistene Tanja Orning og Christian Wallumrød. Orning og Wallumrød er selv aktive og anerkjente utøvere innenfor eksperimentell musikk/samtidsmusikk, og de to blir å oppleve på henholdsvis cello og piano i både solo- og i duoformat.

Medvirkende: Tanja Orning, Christian Wallumrød, Martin Menking, Liv Opdal, Kaja Fjellberg Pettersen, Kristine Solberg, Einar Halle, Tove Margrethe Erikstad, Lisa Isabel Holstad.

Cellopub

Å brygge
Bill: 250,- (+avgift)

Festivalens mest populære konsert! Hør høydepunkter fra årets festival, tidligere festivaler, nye hits og ønskelåter fra publikum. Festivalensemblet spiller alt fra klassisk til rock og danseband, så her er det bare å slippe løs fantasien. Reservasjon gjøres direkte til Å Brygge, tlf 76092100. Kjøkkenet har åpent til kl 22, men vi anbefaler at de som ønsker å spise gjør det før konsertstart.

 

 

Meld inn din ønskelåt!

Ønskelåt

Skjemaet er stengt.