Offisiell åpning: celloLYDinstallasjon av Tine Surel Lange

TineSurelLange_Foto_Tine Surel Lange_Square

Torsdag 28.juni, kl 1300

Sted: Nothjellen ved Anitas Sjømat, Sakrisøy

Medvirkende: Cellolydensemblet

Tine Surel Lange er en Norsk komponist og kunstner med bakgrunn fra Norges   Musikkhøgskole, Lithuanian Academy of Music and Theatre, Sonic College (DK) og Det   Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Surel Lange jobber hovedsakelig med l   lyd i forskjellige formater og uttrykk der resultatet er alt fra instrumentale, elektroakustiske   (soundscape composition, ambisonics, etc), video, og installasjonsverk - gjerne med   performative elementer og samfunns-kommenterende undertoner. Hun tilhører en ny   generasjon kunstere og komponister som jobber med 3D-lyd, surround og omsluttende lyd.
Surel Lange's verk og installasjoner har blitt presentert på festivaler som Borealis, Nordic Music Days, UNM, og i store deler av Europa, Russland, Canada og Sør-Korea. I 2017 presenterte hun audiovisuelle installasjons arbeider på tre seperate solo-utstillinger (Lydgalleriet, Villa Borealis, Galleri Ariblå) i Norge og var del av gruppeustillingen "Montage is a Heartbeat" (Cultural Complex Haengwhatang) i Seoul, Sør-Korea.

“Jeg arbeider med den omgivende verden både tematisk og som materiale, og undersøker hva musikk og lyd kan uttrykke. I en tid der vi er konstant omgitt av lyd, glemmer vi da å lytte? Med min kunst vil jeg få folk til å lytte, i håp om, at vi gjennom lytting kommer i kontakt med våre omgivelser i forandring.